مشاوره اصلاح ساختار مالی شرکت ها

تعداد سوالات مطرح شده توسط کاربران 5 عدد



سلام و احترام شرکت دارویی دانش بنیان با تولید داروهای خاص گیاهی سوال اول راهنمایی درمورد فروش کل شرکت ، برندها و فرمولاسیون ووو دوم چگونگی جدب سرمایه با سپاس دکتر مسعود ره افروز
پاسخ:
با عرض سلام،
احتراما موارد به ترتیب پرسش جنابعالی تقدیم حضورتان می‌گردند:
فروش کل شرکت:
مساله فروش یک مساله چند بعدی است. به صورت ساده نیازمند تعامل میان بخش‌های تولید، مالی، بازرایابی و فروش شرکت است (ممکن است در برخی شرکت‌ها برخی بخش‌ها با یکدیگر ادغام شده باشند). در این ارتباط، نقش واحد مالی تعیین ارزش و قیمت‌گذاری محصول است. برای این خصوص نیاز است تا بخش بازاریابی با شناسایی محصولات موجود در بازار، اقدام به استخراج عرضه و تقاضای بازار کند. همچنین این واحد می‌باید بازارهای بالفعل و بالقوه برای این محصولات را شناسایی کند. واحد فروش شرکت نیز تخمینی از میزان سهم از بازار شرکت در هر یک از بازارها را به دست آورد. بر اساس این دو اطلاعات، بخش مالی ضمن ارزشگذاری و تعیین قیمت، هزینه ورود به بازار برای هر محصول را تعیین نماید. سپس با مقایزه هزینه/فایده، اقدام به اولویت‌بندی محصولات برای ورود به هر یک از بازارها شود. نکته مهم این است که واحد مالی شرکت باید با دوره‌های چرخه پولی در این صنعت آشنا باشد. به طور مثال ممکن است در یک صنعت بازپرداخت‌های 1 هفته‌ای رایج باشد و در یک صنعت دیگر بازپرداخت‌ها در نقدترین حالت ممکن، دوره‌های چندماهه داشته باشند. این روش به شرکت کمک می‌کند تا ضمن شناسایی بازار و بازیگران آن (طرف عرضه و تقاضا)، یک برنامه عملیاتی مستند به اطلاعات واقعی و دارای سنجه‌های قابل ارزیابی (مانند اهداف خرد و در دسترس) باشد.
برندها و فرومولاسیون:
در این خصوص ضمن اینکه الزام به اخذ مجوزهای لازم برای فرمولاسیون مورد استفاده (ابداعی یا رایج) از نهادهای ذی‌صلاح وجود دارد، توصیه می‌شود نسبت به ثبت حق مالکیت معنوی آن، اقدام شود. برای برند نیز همین توصیه، پیشنهاد می‌شود. بدین صورت علاوه بر حفظ حقوق مالکیت برای شرکت، روش‌های دیگر کسب درآمد از طریق این حق، میسر خواهد بود. به طور مثال: 1- واگذاری حق استفاده از فرمولاسیون و دریافت حق امتیاز؛ 2- تولید بدون کارخانه و امثالهم.
جذب سرمایه:
از آنجایی که اعلام نمودید یک شرکت دارویی دارای محصول دانش‌بنیان (احتمالا دارای مدرک دانش بنیان) هستید، لذا می‌توانید از بسته‌های گوناگون تأمین مالی معاون علی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، استفاده نمایید. در این خصوص پیشنهاد می‌شود با مجموعه معاونت علمی و نیز صندوق نوآوری و شکوفایی مذاکره نمایید.
در کنار این موضوع می‌توانید از بسترهای تأمین مالی جمعی که دارای مجوز از سازمان بورس اوراق بهادار هستند نیز کمک بگیرید. این بسترها طرح شما را به عنوان یک طرح سرمایه‌پذیر به عموم علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری معرفی می‌نماید. برای این منظور با راهنمایی کارشناسان خود اقدام به ارزیابی و ارزشگذاری با دقت مناسب از طرح شما می‌نمایند. علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری با پرداخت وجه در طرح مشارکت کرده و طبق توافقاتی که بین شرکت و این بستر تأمین مالی جمعی هست، شرکت موظف به بازپرداخت اصل و سود مشارکتی سرمایه‌گذاران در بازه‌های زمانی مختلف می‌شود.
اگر فعالیت شما در ذیل یکی از پارک‌های علم و فناوری، مراکز شتابدهی، مراکز نوآوری یا مشابه آن‌ها باشد، می‌توانید با مذاکره با بخش مالی یا مدیریتی این مراکز در خصوص تسهیلات مالی که مستقیم ارائه می‌کنند یا صندوق‌های مالی که طرف قراردادشان هستند، کسب اطلاع نمایید.
در اقدامی دیگر می‌توانید به جذب شریک بپردازید. در این خصوص می‌باید به مسائل مرتبط با حوزه حقوقی اشراف داشته باشید یا به کمک مشاوران حقوقی موارد قانونی و قرارداری را با دقت لحاظ بفرمایید. البته در همین زمینه چنانچه مالکیت طرح را به نام شرکت ثبت نموده باشید، می‌توانید حق استفاده از آن را با یک شرکت دارویی فعال به اشتراک گذاشته و با این شرکت شریک شده یا در آن ادغام شوید. در هر صورت حتما موارد حقوقی را با دقت لحاظ بفرمایید.
با تشکر و احترام
میرحسین ملایری  
 

ثبت پرسش جدید



ارسال پیام