مشاوره دعاوی حقوقی بانکی

تعداد سوالات مطرح شده توسط کاربران 9 عدد



با احترام مهلت تسویه اسنادی برای واردات کالا با بانک برای رفع تعهد از چه زمانی محاسبه میگردد از زمان حواله صرافی یا از زمان تایید دریافت مبلغ توسط ذینفع ومختومه زدن پرونده ؟
پاسخ:
با سلام احترام. 4 گروه اصلی کالایی داریم . کالای اساسی- ماشین آلات و تجهیزات تولید - ماشین آلات خاص - سایر کالاها. مهلت انتقال ارز از تاریخ تامین ارز برای همه گروه ها یک ماه است.مهلت ارایه اسناد حمل از تاریخ صدور حواله ارزی بترتیب 2 ماه - 16 ماه - 26 ماه - وبرای سایر کالاها 6ماه برای واحدهای غیر تولیدی و 9 ماه برای واحدهای تولیدی است . مهلت ارایه پروانه گمرکی/ گواهی ورود حاکی از ترخیص قطعی کالا از تاریخ صدور مجوز جهت انجام فرآیند ترخیص کالا برای تمام گروه ها یک ماه است.  
 

با سلام و خسته نباشید یک شرکت تولیدی در سال 1394 مواد اولیه جهت تولیدات خود را پس از کسب تمامی مدارک و تاییدیه های موردنظر گمرک به کشور وارد کرده و برای تولیدات خود به مصرف رسانیده است ؛ به دستور مقامات قرار شد که واردات کالا از آن سال به بعد ثبت کامپیوتری شود منتها در گمرک ورودی امکانات ثبت کامپیوتری وجود نداشته و حتی هم اکنون نیز وجود ندارد. بانک عامل پس از 6 سال مراجعه کرده و درخواست ثبت کالا در سامانه و کامنت پارامتریک در سامانه ، از سوی گمرک ورودی و توسط شرکت تولیدی را داشته که پس از پیگیری از امکان ناپذیر بودن این عمل مطلع شدیم. پس از اقدامات و شکایت بانک عامل ، بانک مرکزی در سامانه ، تعهد ارزی پرداخت نشده برای شرکت ثبت کرده است در صورتیکه تمامی مدارک گمرکی شرکت دال بر تسویه بودن حساب دارد که این عمل سبب مشکلات عدیده ای از دریافت تسهیلات تا حتی افتتاح حساب و ... شده است و عملا امکان تولید را با وجود اینکه مدارک شرکت در زمان موردنظر مورد تایید بوده سلب نموده است. از طرفی بانک عامل اظهار می دارد که این بانک از سلامت عمل شرکت اطلاع دارد و شکایتی ندارد و در مورد این محموله وارداتی بانک عامل نزد بانک مرکزی پرونده ای باز دارد که باید حل و فصل شود. برای اثبات این قضیه شرکت تولیدی نزد اداره تعزیرات رفته و قاضی پس از رویت تمامی مدارک و استعلام از گمرک ، حکم برائت برای شرکت صادر نموده است و 20 روز مهلت اعتراض داده بود. منتهی بانک عامل با وجود اعلام شفاهی به عدم شکایت هم در دیدار رودررو و هم جلسه دادگاه در روز 19 ام مهلت 20 روزه اقدام به ثبت شکایت به حکم اعلامی نموده تا پرونده برای دادگاه تجدیدنظر ارسال شود ؛ از طرفی هم اعلام می کنند که پس از آن نیز پرونده را به دیوان عدالت اداری نیز می برند. با توجه به اینکه اطاله دادرسی و از طرفی افزایش هزینه های تولید ، عدم امکان دریافت تسهیلات و عدم امکان واردات مواد اولیه و صادرات محصولات ، سبب عدم توان ادامه ی این شرکت جهت ادامه ی فعالیت و بیکار شدن 50 نفر پرسنل مستقیم می شود خواهشمند است راهنمایی های لازم را برای برون رفت از این وضعیت تحمیل شده بفرمایید.
پاسخ:
تکراری است . قبلا پاسخ داده شده.  
 

سلام من در تاریخ ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ مبلغ ۵۰۰۰ یورو حواله نیمایی از طریق صراف به چین زدم که تا ۷خرداد هنوز به حساب ذینفع پاریز نشده و نه صراف عهده دار هست نه طرف چینی حدود۳۵درصد هم تعهد ارزی دادیم به بانک و کل مبلغ ما ۳۲هزار یورو هست و متاسفانه چون اول به حساب ذینفع نشسته بود ما پرونده رو مختومه زدیم ولی بعدا پول عودت خورد الان باید چه اقداماتی انجام بدیم تا به مشکل نخوریم
پاسخ:
با سلام و احترام . ارز مربوطه باید به صورت آزاد و خارج از سیستم بانکی خرید و به حساب ذینفع حواله گردد.  
 

عرض سلام و ادب احتراما به حظورتان عرض میکنم در سال 1383اعتبار اسنادی برای دبی گشایش نمودم و بعد از رسیدن کالا به گمرک کالا را مرجوع نمودم و چون اعتبار اسنادی مدت دار بود ، در سررسید کل مبلغ را به بانک پرداخت و تسویه کردم ، 2 سال بعد بانک تقاضای برگ سبز ترخیص از گمرک را نمود که با توجه به مرجوع شدن کالا برگ مرجوعی گمرک ارایه شد که مورد قبول بانک نبود و در خواست تسویه با ( ارز ) را نمودند که در سال 1385 قیمت ارز بسیار متفاوت بود / حال سوال بنده این است که در زمان تسویه من با بانک قیمت ارز بانک با آزاد یکسان بود و برای من نفعی نداشت که اینکار را نکنم ولی الان سازمان مبارزه با قاچاق بنده را ممنوع الخروج کرده ، چه کار باید بکنم ، ممنون از راهنمایی شما
پاسخ:
با سلام و احترام. در زمانی که کالا را مرجوع کردید میبایست بانک را در جریان امر قرار میدادید و نسبت به عودت ارز به بانک اقدام میکردید.در حال حاضر با توجه به اینکه موظف به ارائه برگ سبز میباشید و امکان آن وجود ندارد میبایست اقدام به بازگشت عین ارز نموده و بانک نیز با بازخرید ارز مربوطه به نرخ روز بازگشت ارز یا روز پرداخت وجه به ذینفع (هر کدام کمتر است) اقدام به واریز معادل ریالی وجه مربوطه به حساب شما اقدام خواهد کرد..  
 

با سلام و احترام اين شرکت تولیدی از محل ثبت سفارش مقداري ارز نيمايي دريافت نموده است که بخشی از آن به دليل دریافت با تاخیر مبلغ حواله توسط ذینفع و به تبع آن تاخیر در تولید و ارسال کالا ، اسناد حمل مربوطه را با مبنا قرار دادن تاریخ تایید ذینفع به عنوان شروع مهلت ارایه اسناد، اسناد حمل خود را در مدت زمان مقرر تحویل بانک داده است ولی مبنای محاسبه مهلت ارایه اسناد بانک تاریخ تامین ریال و صدور حواله است که اعلام کرده اند ارایه اسناد با تاخير انجام شده است و این شرکت را ملزم به پرداخت ما به التفاوت نرخ ارز کرده و به سازمان تعزیرات حکومتی معرفی کرده است. اين در حالي است که ذینفع بدون دریافت مبلغ حواله اقدام به تولید و ارسال کالا نمی کرد. با این وجود سازمان تعزیرات حکومتی این شرکت را محکوم به پرداخت ما به التفاوت نرخ ارز و تعلیق کارت بازرگانی به مدت شش ماه نموده است. لذا با توجه به تولیدی بودن این شرکت و اشتغال بیش از 600 نفر تعلیق کارت بازرگانی منجر به تعطیلی خطوط تولید این شرکت خواهد شد. آیا حکم پرداخت ما به التفاوت صحیح می باشد؟ و در صورت صحیح بودن و پذیرش پرداخت ما به التفاوت توسط این شرکت ، آیا حکم تعلیق کارت بازگانی بیکاری 600 کارگر این واحد تولیدی صحیح می باشد ؟
پاسخ:
با سلام و احترام. علیرغم کوتاهی ذینفع متاسفانه هردو مورد چه پرداخت مابه التفاوت و چه تعلیق کارت بازرگانی و منوط کردن آن به پرداخت مابه التفاوت و رفع تعهد طبق دستورالعمل های بانک مرکزی ابلاغی می باشد. و چاره ای جز پرداخت مابه التفاوت نیست.  
 

8 ویژگی مهم پیمان شانگهای تعداد اعضای اتاق تهران 23535 سئوال: با سلام ما شرکت تولیدی هستیم به کشور عراق و افغانستان صادرات داشتیم و ریال دریافت کردیم ولیکن توی رسیدگی سال 98 رفع تعهد ارزی ما رو قبول نکردن و با توجه به اینکه توی سامانه جام که اظهارهای ریالی به عراق و افغانستان برای سالهای 98 به بعد هنوز باز نشده ما چطوری باید مدارک فروش ریالی به عراق و افغانستان را به بانک مرکزی و دارایی ارایه کنیم و رفع تعهد ارزی ما چطوری انجام میشه
پاسخ:
با سلام و احترام . مقرر گردیده که بانک مرکزی با معرفی صرافی های منتخب به صادرکنندگان کالا به عراق و افغانستان که در قبال صادرات خود ریال دریافت میکنند ، ریال آنها را به دلار تبدیل و متعاقب آن از آنها رفع تعهد نماید.
ضمنا بانک مرکزی در حال بررسی بخشودگیه ۵۰ درصدیه تعهد این دسته از صادرکنندگان می باشد.
 
 

با سلام و احترام این شرکت از محل ثبت سفارشی مقداری ارز نیمایی دریافت نموده است که بخش کوچکی از آن به دلیل بسته شدن مرزهای کشور مبدا حمل کالای مذکور(گرجستان) به علت بیماری پاندمی کرونا با تاخیر انجام شده است. این در حالی است که ترخیص قطعی آن قبل از موعد قانونی بانک مرکزی ولی ارایه اسناد حمل بعد از مهلت مقرر می باشد. همانطور که مستحضر میباشید تا این لحظه نیز مرزهای کشور گرجستان بسته است و واردات کالای مذکور با موافقت سازمان مجوز دهنده ذیربط به صورت موردی با تغییر مبدا حمل به کشور روسیه امکان پذیر شده است. حال بانک عامل به نمایندگی از بانک مرکزی اعلام میدارد که میبایست تفاوت نرخ ارز زمان تامین ارز خریداری شده تا نرخ زمان ارایه اسناد توسط این شرکت که مبلغ مورد مابه التفاوت معادل کل مبلغ فروش کالا پس از واردات به کشور میباشد پرداخت گردد. خواهشمند است در صورت امکان راهنمایی بفرمایین با توجه به وجود آمدن شرایط فورس مازور جهانی و اینکه با بسته شدن مرز کشور مبدا امکان حمل کالا نبوده و همچنین با مکاتبه های متعددی با بانک مرکزی و بانک عامل از طرف این شرکت اعلام شده که آمادگی عودت ارز نیز میباشد که در جوابیه بانک عامل بیان نموده است راهکاری برای بازپرداخت وجود ندارد و همچنین کالای موضوع ثبت سفارش تاثیری از افزایش شدید نرخ ارز نگرفته است و این شرکت علاوه بر شرایط تحریمی و بیماری پاندمی کرونا قصوری بابت تاخیر به وجود آمده نداشته و از افزایش شدید نرخ ارز نیز منتفع نشده است پرداخت این مبلغ هنگفت آثار وحشتناکی برای این شرکت خواهد داشت چه راهکاری وجود دارد. قبلا از بذل توجه حضرتعالی کمال تشکر را دارم.
پاسخ:
با سلام و احترام .طبق دستورالعمل های موجود بانک مرکزی درصورت ارائه اسناد پس از مهلت مقرر، خریدار مشمول پرداخت مابه التفاوت میگردد و راه دیگری در حال حاضر جهت عدم پرداخت وجود ندارد. پیشنهاد میگردد شرح حال خود را به صورت کتبی با بانک عامل مطرح تا از طریق بین الملل بانک مربوطه با بانک مرکزی مکاتبه شود.  
 

با سلام ما میخواهیم از چین محصول کشاورزی وارد کنیم ولی شرکت چینی میگویید که نمی تواند پول را از بانک کنولون دریافت کند و باید پول را از دبی انتقال دهیم . آیا میتوان حواله پول را اول به دبی انتقال داد و بعد به چین فرستاد ؟لطفا راهنماییم کنید ممنون.
پاسخ:
با سلام و احترام .با عنایت به اینکه محصولات کشاورزی جزو اولویت دوم بوده و از ارز نیمایی بهره مند می گردند درنتیجه پس از ثبت سفارش و اخذ کد تخصیص ارز می توان از طریق صرافی و از طریق کشور امارات , تعهدات پرداخت گردد. با توجه به اینکه کشور چین بعنوان ذینفع با لحاظ تحریم های اخیر پرداخت از طریق امارات را مورد پذیرش قرار می دهد اخذ اقرارنامه از ذینفع ( کشور چین ) پس از پرداخت مبنی بر عدم ادعای مطالبه خسارت و غیره کاملا بلامانع می باشد.  
 

با سلام و خسته نباشید تامین وجه ریالی یک ال سی را شش ماه پیش برای یکی از بانک های داخلی جهت ارسال پول یوآن به بانک کونلون کشور چین انجام دادیم و بانک مذکور سویفت پرداختی را ارایه کرد که دو ماه پیش مطلع شدیم این سویفت انجام نشده و فاقد ACK می باشد و در تمام این مدت جوری وانمود میکردن که به خاطر تحریم بانک عامل ذینع ( کونلون ) می باشد که پول را پرداخت نکرده و اکنون بانک اعلام میکند که نامه ای از ذینفع بگیریم مبنی بر آنکه کلیه مسیولیتها و هزینه ها را بر عهده میگیرد و حق هرگونه اعتراض و درخواست خسارتی را در آینده از خود سلب میکند تا پول رو بزنن !! لطفا راهنمایی کنید که چه کاری میشه انجام داد ؟ درضمن اعلام کرده که چون مبلغ بالاست در یک مرحله انجام نمیده و ما احتمال میدیم که ارز خریداری شده برای ما رو خرج کرده لطفا درصورت امکان زمانی جهت ملاقات حضوری مقرر فرمایید با تشکر
پاسخ:
باسلام
چنانچه علت ودلیل اصلی عدم ارسال وجوه تحریم بانک عامل ذینفع(کونلون)میباشدمیبایدمستندی دراین خصوص ارایه گرددوباتوجه به این که بانک داخلی درخواست اخذتعهدازذینفع بمنظورارسال وجه مبنی برپذیرش کلیه مسئولیتهاوهزینه ها وعدم اعتراض درآینده رانموده است خودمویدرفع تحریم ازبانک عامل(کونلون)ویاقصوربانک داخلی میباشدبعیدبنظرمیرسدبالحاظ شرایط اقتصادی وبالابودن مبلغ ال سی بانک ذینفع حاضربه انجام چنین تعهدی گردددرموردنیازبه ملاقات حضوری اینجانب آمادگی خویش راجهت ارایه توضیحاتبرای روزدوشنبه ساعت۱۳اعلام مینمایم  
 

ثبت پرسش جدید



ارسال پیام