صفحه اصلی
ارکان اتاق تهران
هیئت نمایندگان
هیئت رئیسه
اعلانات
درباره ما
تماس با ما
فا
English
中文
میز خدمات
خدمات عضویت
خدمات مشاوره
وب سایت خبری
چند رسانه ای
صفحه اصلی
خدمات مشاوره
تعداد سوالات مطرح شده توسط کاربران
15961
عدد
ثبت پرسش جدید
کد مشاوره
38532
پرسش:
1397/09/11
باسلام.معیار تعیین مالیات بر کارت بازرگانی چیست؟ایا بسته به فعالیت صادراتی شما داره؟اگر کارت بلا استفاده باشه و استفاده نگردد چطور؟
پاسخ:
با سلام و احترام؛
*در صورتی که ماهیت کارت "حقیقی" باشد، مالیات عملکرد آن مطابق ماده 131 قانون مالیات های مستقیم محاسبه می شود:
ماده۱۳۱ـ نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی به استثنای مواردی که طبق مقررات این قانون دارای نرخ جداگانهای میباشد به شرح زیر است:
۱ـ تا میزان پانصد میلیون (۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ پانزده درصد (۱۵%)
۲ـ نسبت به مازاد پانصد میلیون (۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا میزان یک میلیارد (۱.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ بیست درصد (۲۰%)
۳ـ نسبت به مازاد یک میلیارد (۱.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ بیست و پنج درصد (۲۵%)
تبصره ـ به ازای هر ده درصد (۱۰%) افزایش درآمد ابرازی مشمول مالیات اشخاص موضوع این ماده نسبت به درآمد ابرازی مشمول مالیات سال گذشته آنها، یک واحد درصد و حداکثر تا پنج واحد درصد از نرخهای مذکور کاسته میشود. شرط برخورداری از این تخفیف تسویه بدهی مالیاتی سال قبل و تسلیم اظهارنامه مالیاتی مربوطه در مهلت اعلامشده از سوی سازمان امور مالیاتی است.
*در صورتی که ماهیت کارت "حقوقی" باشد، مالیات عملکرد آن مطابق ماده 105 قانون مالیات های مستقیم می گردد.
ماده 105- جمع درآمد شرکتها و درآمد ناشی از فعالیتهای انتفاعی سایر اشخاص حقوقی که از منابع مختلف در ایران یا خارج از ایران تحصیل میشود، پس از وضع زیانهای حاصل از منابع غیرمعاف و کسر معافیتهای مقرر به استثنای مواردی که طبق مقررات این قانون دارای نرخ جداگانهای میباشد، مشمول مالیات به نرخ بیست و پنج درصد (۲۵%) خواهند بود.
تبصره ۱- در مورد اشخاص حقوقی ایرانی غیرتجاری که به منظور تقسیم سود تأسیس نشدهاند، در صورتی که دارای فعالیت انتفاعی باشند، از مأخذ کل درآمد مشمول مالیات فعالیت انتفاعی آنها مالیات به نرخ مقرر در این ماده وصول میشود.
تبصره ۲- اشخاص حقوقی خارجی و مؤسسات مقیم خارج از ایران به استثنای مشمولان تبصره (۵) ماده (۱۰۹) و ماده (۱۱۳) این قانون از مأخذ کل درآمد مشمول مالیاتی که از بهرهبرداری سرمایه در ایران یا از فعالیتهایی که مستقیماَ یا به وسیله نمایندگی از قبیل شعبه، نماینده، کارگزار و امثال آن در ایران انجام میدهند یا از واگذاری امتیازات و سایر حقوق خود، انتقال دانش فنی، دادن تعلیمات، کمکهای فنی یا واگذاری فیلمهای سینمایی از ایران تحصیل میکنند به نرخ مذکور در این ماده مشمول مالیات خواهند بود. نمایندگان اشخاص و مؤسسات مذکور در ایران نسبت به درآمدهایی که به هر عنوان به حساب خود تحصیل میکنند طبق مقررات مربوط به این قانون مشمول مالیات میباشند.
تبصره ۳- در موقع احتساب مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی اعم از ایرانی یا خارجی، مالیاتهایی که قبلاً پرداخت شده است با رعایت مقررات مربوط از مالیات متعلق کسر خواهد شد و اضافه پرداختی از این بابت قابل استرداد است.
تبصره ۴- اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی نسبت به سود سهام یا سهامالشرکه دریافتی از شرکتهای سرمایهپذیر مشمول مالیات دیگری نخواهند بود.
تبصره ۵- در مواردی که به موجب قوانین مصوب وجوهی تحت عناوین دیگری غیر از مالیات بردرآمد از مأخذ درآمد مشمول مالیات اشخاص قابل وصول باشد، مالیات اشخاص پس از کسر وجوه مزبور به نرخ مقرر مربوط محاسبه خواهد شد.
تبصره ۶- درآمد مشمول مالیات ابرازی شرکتها و اتحادیههای تعاونی متعارف و شرکتهای تعاونی سهامیعام مشمول بیست وپنج درصد (۲۵%) تخفیف از نرخ موضوع این ماده میباشد.
تبصره ۷ ـ به ازای هر ده درصد (۱۰%) افزایش درآمد ابرازی مشمول مالیات اشخاص موضوع این ماده نسبت به درآمد ابرازی مشمول مالیات سال گذشته آنها، یک واحد درصد و حداکثر تا پنج واحد درصد از نرخهای مذکور کاسته میشود. شرط برخورداری از این تخفیف تسویه بدهی مالیاتی سال قبل و ارائه اظهارنامه مالیاتی مربوط به سال جاری در مهلت اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی است.
*مالیات فعالیت صادراتی براساس ماده 141 قانون مالیات های مستقیم محاسبه می گردد.
ماده 141 - صددرصد (۱۰۰%) درآمد حاصل از صادرات خدمات و کالاهای غیرنفتی و محصولات بخش کشاورزی و بیست درصد (۲۰%) درآمد حاصل از صادرات مواد خام مشمول مالیات با نرخ صفر میگردد. فهرست مواد خام و کالاهای نفتی به پیشنهاد مشترک وزارتخانههای امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت و نفت و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی به تصویب هیأت وزیران میرسد.
تبصره ۱ ـ درآمد حاصل از صادرات کالاهای مختلف که به صورت عبوری (ترانزیت) به ایران وارد میشوند و بدون تغییر در ماهیت یا با انجام کاری بر روی آن صادر میشوند مشمول مالیات با نرخ صفر میگردد.
تبصره ۲ ـ مفاد این ماده پس از اتمام دوره اجرای قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۵/۱۰/۱۳۸۹ لازمالاجراء میشود.
*در صورتی که فعالیت صادرات و واردات نداشته باشید به صرف داشتن کارت بازرگانی مشمول مالیات نخواهید بود.
کد مشاوره
38531
پرسش:
1397/09/11
با سلام میخواستم بدونم آیا صادرات تن ماهی(کنسروماهی تن) دارای عوارضی برای صادرات میباشد و آیا امکان صادرات به کشور اوکراین وجود دارد؟
پاسخ:
با سلام، تن ماهی مشمول ردیف 1604 می باشد. صدور خاویار و بدل خاویار مجوز شیلات لازم دارد ولی بقیه (از جمله ماهی تن) مجوز استاندارد نیاز دارد و از عوارض صادراتی معاف است. از نظر کشور ما صادرات به اکراین با داشتن کارت بازرگانی بلامانع است.
کد مشاوره
38530
پرسش:
1397/09/11
سلام و عرض ارادت. اينجانب تقاضاي دريافت كارت بازرگاني را داده ام و تقريبا بيشتر مراحل را انجام داده ام ولي در مورد ملك با سند شش دانگ به مشكل خورده ام. فروشگاه و دفتر اداري كه بنده معرفي كردم براي دريافت كارت بازرگاني واقع در يك مجتمع تجاري ادراي مي باشد و كلا بصورت سرقفلي بفروش رفته است .و بنده هم بصورت سرقفلي خريده ام. ولي كارشناس شما قبول نمي كند .به نظر شما اين مدرك از يك مدرك اجاره اي مناسب تر نيست؟ خريد و فروش بصورت سرقفلي يك كار قانوني در اين مملكت است . اگر هم ايراد داشته باشد مشكل قانون نويسان اين مملكت مي باشد. لطفا من را راهنمايي كنيد من الان بايد چكار انجام بدهم. متشكر عباس شهرابي فراهاني 09121955957
پاسخ:
سلام. با مدارك مالكيت مثل صلح سرقفلي و اجاره نامه حضورا به اتاق بازرگاني مراجعه نماييد تا مدارك شما بررسي گردد.
کد مشاوره
38529
پرسش:
1397/09/11
با سلام و روز بخیر بنده مدیر عامل شرکتی بنام تولسدس مهندسی تکنولوژی هوافضا هستم که در سال ۱۳۷۳ تاسیس شده و در زمینه صنعت هواپیمایی (سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت فرودگاههای کشور) فعالیت دارد. شرکت در تاریخ ۸۶/۱۱/۴ کارت بازرگانی بشماره فوق رل دریلفت نمود ولی بدلیل عدم فعالیت تجاری نسبت به تمدید اقدام ننمود و لذا در تاریخ ۸۷/۱۱/۴ کارت فوق منقضی گردید. آیا این کارت قابل تمدید است و یا باید کارت بازرگانی جدید دریافت نمود؟ شرکت و یا فرد مورد تایید شما برای انجام این کار را لطفا معرفی نمایید.
پاسخ:
سلام. حتما بايد كارت را تمديد نماييد و جهت هرگونه سوال در مرحله تمديد با شماره تلفن ١٨٦٦ تماس داشته باشيد.
کد مشاوره
38528
پرسش:
1397/09/11
مشاهده قیمت جهانی کالاها از طریق کد تعرفه گمرکی به چه طریقی ممکن است؟ شماره تعرفه فهرست کالاهای اساسی مشمول ارز دولتی(از جمله 25 قلم مصوب مرداد ماه 97) را چگونه میتوان یافت؟ در مجموع چند ردیف تعرفه و چند قلم کالا مشمول ارز دولتی هستند؟ به قیمت جهانی برنج هندی 1121، گوشت گوسفند بدون چربی و آرد گندم از طریق چه منبعی میتوان دسترسی یافت؟ با سپاس فراوان
پاسخ:
با سلام، قیمت های جهانی کالا براساس کد تعرفه HS وجود ندارد ولی مراجع بین المللی متعدد قیمت های جهانی بویژه کالاهای بورسی را منتشر می کنند. بر روی سایت گمرک (irica.ir) سوابق ارزشی کالاهای وارداتی (که حدوداً پایه قیمت های کالاهای وارداتی می باشد) در بخش TSC وجود دارد، که می توانید به آن مراجعه نمائید. بخشنامه های مربوط به ورود و صدور کالا باید توسط سازمان توسعه تجارت (tpo.ir) منتشر گردد که می توانید به آن مراجعه نمائید. همانطور که می دانید کالاها 4 گروه هستند که فقط به گروه یک ارز دولتی تعلق می گیرد. در مورد قیمت های برنج هندی (کد HS 10/06) ، گوشت گوسفند (کد 0204) ، آرد گندم 11/01 می توانید از همان TSC ملاحظه نمائید.
کد مشاوره
38524
پرسش:
1397/09/10
با سلام . آیا برای صادرات زعفران در بسته بندی 500 گرمی، باید عوارض گمرکی پرداخت کرد؟
پاسخ:
با سلام، صادرات زعفران (کد HS 091020) به هر شکل از عوارض معاف است.
کد مشاوره
38523
پرسش:
1397/09/10
سلام من یه تحقیق داشتم ر رابطه با پوره موز میخواستم بپرسم پوره موز اجازه واردات به کشور را در حال حاضر دارد ؟
پاسخ:
با سلام، پوره موز با کد HS 20079910 جزء گروه 3 می باشد که با ارز نیما و با ثبت سفارش در NTSW و اختصاص ارز توسط وزارت صنایع و رعایت سایر مقررات (داشتن کارت بازرگانی، اخذ مجوز ار وزارت بهداشت) قابل ورود می باشد.
کد مشاوره
38522
پرسش:
1397/09/10
با سلام و احترام. آیا امکان ترخیص 2 ثبت سفارش جداگانه با یک بارنامه و یک قبض انبار وجود دارد؟ (هر دو ثبت سفارش مربوط به یک شرکت خارجی است و کالاها همزمان و با یک بارنامه توسط شیپر ارسال شده است. لازم به ذکر است که در حال حاضر امکان تفکیک بارنامه وجود ندارد.). لطفاً بهترین راهکار را برای حل این مشکل بفرمایید. با تشکر فراوان
پاسخ:
با سلام، طبق تبصره یک ماده 60 آئین نامه اجرایی قانون امور گمرکی «کالای موضوع یک گشایش اعتبار یا سیاهه خرید که طی بارنامه های متعدد حمل شود قابل اظهار در یک اظهارنامه می باشد. بانبراین دو ثبت سفارش ظاهراً امکان ندارد بهتر است با میز خدمت گمرک ایران (43891) مشورت نمائید.
کد مشاوره
38521
پرسش:
1397/09/10
سلام وقت بخیر برای دریافت کارت بازرگانی اظهار نامه ثبت نام در دفاتر بازرگانی و پلمپ دفاتر لازم هست.و ما پلمپ دفاتر را داریم. آیا اظهار نامه ثبت نام هم همراه پلمپ دفاتر می باشد یا باید جدا ثبت نام کنیم.اگر باید ثبت نام شود کجا باید این کار انجام شود باید به پست برویم یا اینترنتی میشود؟ ممنون میشم پاسخ بدید
پاسخ:
سلام. در صورتي كه پلمپ دفاتر را داريد بايد با مدارك پلمپ به اداره ثبت شركتها مراجعه كرده و اظهارنامه ثبت دفاتر را دريافت نماييد.
کد مشاوره
38519
پرسش:
1397/09/10
درخواست ثبت نام بیمه تکمیلی
پاسخ:
لطفا با شماره 88723801-5 با واحد اداری تماس فرمایید.
867
866
865
864
863
ثبت پرسش جدید
انتخاب موضوع مشاوره
مشاوره عضویت و کارت بازرگانی
مشاوره قوانین کار
مشاوره امور گمرکی
مشاوره حقوقی
مشاوره بیمه تامین اجتماعی
مشاوره احیاء شرکت های ورشکسته
مشاوره حقوق بین الملل
مشاوره امور بانکی
مشاوره کسب و کارهای نوین و دانش بنیان
مشاوره دعاوی حقوقی بانکی
مشاوره آمار، اطلاعات اقتصادی و تجاری
مشاوره امور مالیاتی
مشاوره واردات و صادرات
مشاوره امور محیط زیستی فعالان اقتصادی
مشاوره آموزشهای مورد نیاز تجار و بازرگانان
مشاوره اصلاح ساختار مالی شرکت ها
مشاوره عارضه یابی سازمانی
مشاوره اخذ اعتبار مالیاتی
مشاوره سرمایه گذاری و سرمایه پذیری
مشاوره ارزش گذاری دارایی های نامشهود
نام و نام خانوادگی
نوع عضویت
عضویت در اتاق تهران - حقوقی
عضویت در اتاق تهران - حقیقی
عضویت در اتاق سایر استانها - حقوقی
عضویت در اتاق سایر استانها - حقیقی
دانشجو
استارت آپ
دانش بنیان
[عضو اتاق نیستم - سایر موارد]
کد بازرگانی/کد ملی
ایمیل
شماره تماس
متن پرسش
ارسال پیام